Cum le realizăm


 

Ce este o hartă stelară?

În primul rând harta stelară reprezintă un cadou unic, inedit și emoționant potrivit oricui: jumătății tale, familiei, prietenilor sau cunoscuților. Genial într-un cuvânt!

O hartă stelară redă stelele și cerul dintr-un moment și loc alese de tine.

De exemplu aceasta redă cum au arătat cerul și stelele în data de 17 mai 2020, ora 21:30 în Cluj-Napoca, data și locul nunții noastre.

Sau în orice alt moment unic vouă: nașterea copilului, clipa când a spus ”DA”, prima voastră întâlnire, primul vostru sărut.

 

Istoria întâlnește tehnologia ... și rezultatele sunt fantastice!

Omenirea a fost mereu fascinată de micile puncte strălucitoare de pe cer. Încă de acum mii de ani am descoperit tipare repetitive în mișcarea stelelor și planelor.

Babilonienii au creat o diagramă ce prezicea mișcarea obiectelor cerești încă din anul 350 îHR (așa numitele efemeride).

Tehnologia a avansat în așa fel încât, astăzi, avem posibilitatea de a reda sau prezice cu foarte mare precizie mișcarea stelelor din orice dată sau locație de pe Pământ.

La Atelierul de Stele recreăm hărțile stelare cu mare atenție la acuratețea acestora.

Folosim cataloagele stelare Hipparcos al Agenției Spațiale Europene și YALE Bright Star, cataloage de înaltă precizie a stelelor. Acestea conțin coordonatele galactice ale stelelor, iar pentru a crea o hartă stelară, procesăm coordonatele a peste 6000 de stele și extragem doar stelele de magnitudine > 6, stele vizibile cu ochiul liber.

Pentru poziționarea unei stele pe cer dintr-un anumit loc și o anumită dată, calculăm azimutul și elevația acesteia, bazate pe coordonatele geografice și momentul alese de tine. Odată calculată poziția fiecărei stele, extragem o proiecție stereografică a celestului împreună cu toate stelele vizibile.

 

Dacă evenimentul meu a fost ziua?

Nici o problemă! Acest lucru nu trebuie să te îngrijoreze. Deși nu le putem observa cu ochiul liber datorită luminii Soarelui, stelele sunt acolo în permanență și strălucesc la fel de puternic în orice moment.

 

Ce conține harta stelelor

Harta stelelor este reprezentată de o proiecție a stelelor vizibile cu ochiul liber.

Stelele apropiate de marginea cercului sunt cele ce se aflau mai aproape de linia orizontului în momentul ales de tine, pe când cele mai apropiate de centrul cercului sunt stelele vizibile ”deasupra capului”.

Mărimea fiecărui punct indică magnitudinea aparentă (să îi spunem luminozitate) a fiecărei stea.

De asemenea, trasăm și liniile unor constelații vizibile. Probabil le poți recunoaște pe unele dintre acestea, cum ar fi Ursa Minor, Ursa Major, Gemini, Orion.

 

 Cum pot personaliza un tablou cu harta stelară?

Pentru fiecare dintre tipurile de tablou, poți alege una dintre temele prestabilite, sau ne poți contacta pentru o personalizare a acestora.

 Modelul Original Design vine cu cinci teme prestabilite: Midnight Blue, Negru, Alb, Pinky și Albastru Marin.

 Modelul Premium Design vine cu șase teme prestabilite: Night Sky, Blue Moon, Ocean, Sunrise, Forest și Stormy Night.

 

Mesaj

Poți introduce și vizualiza în timp real cum va arăta mesajul tău personalizat. Poți alege sau modifica fontul, dimensiunea și culorile textului.

 

Data evenimentului și locația

În câmpul Locație poți introduce numele localității sau, dacă dorești un grad ridicat de precizie, ne poți lăsa adresa exactă sau denumirea locației, iar noi ne vom ocupa de identificarea coordonatelor geografice și crearea hărții tale.

 

Margini și chenar

Tot în privința design-ului poți personaliza și modelul marginilor tabloului și chenarului în care este încadrată harta.

 

Se pot executa dimensiuni diferite?

Desigur. Te rugăm să ne contactezi pentru dimensiuni personalizate.

 

Materialele utilizate

Nu facem rabat de la calitate astfel că folosim materiale premium.

Suportul print-ului este de tip studio și reușește sa redea culori extrem de vii. Are rezistență mecanică și este mai greu deformabil (își păstrează forma când este rulat).

 

Serviciul de înrămare

 Pentru a-ți ușura munca și pentru a putea comanda un cadou gata de oferit, îți oferim și posibilitatea a de comanda harta stelară înrămată.

Am ales aceste rame după nenumărate teste și modele încercate. Acestea sunt fabricate din MDF și melamină, iar protecția frontală este din polipropilenă transparentă specială pentru display-uri.

În cazul în care ai deja o ramă pe care dorești să o folosești, ai posibilitatea de a comanda harta stelelor doar în format print.

 

Timpul de execuție este de 2-3 zile lucrătoare.

Dacă totuși ai nevoie de produs mai repede, te rugăm să ne contactezi pentru a vedea dacă este posibil acest lucru.

 

Livrarea

În momentul în care comanda ta a fost procesată vei primi un SMS/email cu datele de transport ale coletului. Iar în ziua livrării vei primi din nou un SMS cu datele de contact ale agentului livrator.

 

Plata comenzii

În această perioadă, pentru sănătatea tuturor, recomandăm evitarea contactului cu bancnotele.

Ai posibilitatea de a plăti on-line, cu cardul bancar sau Ramburs, la livrarea coletului.

Având în vedere faptul că oferim produse personalizate la cererea ta, te rugăm să ne notifici în cazul în care te-ai răzgândit sau a intervenit ceva, pentru a anula comanda și livrarea, întrucât aceste produse nu mai pot fi reintroduse în stoc. Îți mulțumim pentru înțelegere!

 

Dacă iți plac produsele CIELO te așteptăm pe pagina noastră de Facebook sau Instagram.